startade

Ålandskryssning.nu är din guide för kryssningar till Åland – här hittar du information om alla kryssningar, rederier och fartyg. Dessutom hittar du specialerbjudanden från de olika rederierna.

Kryssningar till Åland ger dig möjlighet att komma bort, äta gott, shoppa och roa dig. Du åker genom Stockholms och Ålands skärgårdar av många ansedda som världens vackraste.

Ålandskryssning

Eckerölinjen, Silja Tallink och Viking Line har kryssningar till Åland. De olika rederierna har olika koncept och målgrupp men avkopplingen och havsutsikten hittar du hos alla.

 

Ålandskryssningar

Att åka kryssning till Åland är en av de mest klassiska svenska ”minisemestrarna” man kan åka på. En kryssning som inte tar många semesterdagar i anspråk men som ändå kan erbjuda  dig en riktig upplevelse ute på Östersjön. För dig som aldrig haft nöjet att åka med ombord på en Ålandsfärja, tänk dig känslan av att rymma för en dag.

Du får en unik chans att rymma från det vanliga stressiga livet med krav och bekymmer. Tänk dig att mitt i ditt vardagliga liv få spendera ett helt dygn i gott sällskap.

Det kan lika väl vara de bästa vännerna, din partner, familjen eller arbets-kamraterna. Skämma bort er med utsökt mat serverat med klass och lyx.

Prata strunt över en drink medans ni kollar ut på en solnedgång över havet, en av världens finaste utsikter. Njuta av en massage på relax-avdelningen eller stå och hoppa på ett dansgolv, eller varför inte båda två? Du bestämmer vad du är sugen på just där, just då. Det är inte svårt att förstå att Ålandsfärjorna har gått och blivit en svensk klassiker.

På en vanlig Ålandskryssning har du flera alternativ på vad du vill göra, äta och dricka men också hur du vill bo. Hytterna finns att få i olika prisklasser med med olika standarder, det finns allt från enklare hytter till lyxsviter med bekvämligheter av olika slag.

För dig som bor på västkusten en resa till Frederikshavn ett alternativ till en ålandsresa.

Kryssning till Åland

Åland består av över 6.700 olika namngivna öar och har en mycket gammal historia trots dess lilla befolkning. Tack vare en väldigt bra position har de levt på sjöhandel och sjöfart i hundratals år.

Ögruppen är en del av Finland men har ändå Svenska som språk. Åland har varit svenskt en gång i historien men förlorades i ett fredsavtal på grund av deras unika läge.

Detta gör öarna unika då man ser spår av Sverige, Finland och faktiskt även Ryssland i deras byggnader och kultur.

Du kan alltid få tips om vad du kan göra med din tid i Åland vid informationsdisken på de olika fartygen.

Det är inte ovanligt med speciella rabatter och erbjudanden från rederierna på deras stora sjöfartsmuseum eller någon annan av Ålands sevärdheter.

Det kostar inte speciellt mycket att resa till Åland men behöver du ett extra tillskott i kassan kan du jämföra smidiga lån på denna sida.

Lönsam shopping

Tax free-shoppingen på Ålandsfärjorna är den närmaste på havet man kan nå som svensk. Detta tack vare ett unikt avtal Åland har med EU för att de ska fortsätta få leva av handeln på Östersjön. I taxfree-butikerna på ålandsbåtarna hittar du parfymer, godis , drycker och mycket mer till riktigt bra priser.

ANNONS ▼

Viking Glory

Viking Glory är Viking Lines flaggskepp som seglar mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo. Förutom att erbjuda sina gäster en kryssningsupplevelse

Läs mer »
Viking Glory

Viking Glory

Viking Glory är Viking Lines flaggskepp som seglar mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo. Förutom att erbjuda sina gäster en kryssningsupplevelse

Läs mer »

© 2017-2024 Martin Ivarson