Kryssning till Åland

Ålandskryssning är ett utmärkt sätt att koppla av och ta en paus från vardagen samtidigt som du får uppleva några av världens finaste skärgårdar.

Om du reser från Stockholm får du njuta av en vacker färd genom Stockholms skärgård innan du når Åland. Ombord på båten väntar allt från god mat och shopping till underhållning och nöjen.

En kryssning till Åland är med andra ord ett perfekt val för alla som söker en kombination av avkoppling och nöjen i en fantastiskt vacker miljö. Oavsett om du reser ensam, med familj eller vänner, kommer denna resa att spännande upplevelser och en välbehövlig paus från vardagens rutiner.

Kryssningar till Åland

eckerolinjen

En dagskryssning till Åland med Eckerölinjen erbjuder en avkopplande och naturskön resa. 

Viking Line

Res till Åland över dagen direkt från Stockholm City. Massor av avkoppling och upplevelser.

birka-gotland-200

Nöjeskryssa med Birka Gotland och upplev god mat, shopping, spa, underhållning och dans.

silja-line-200

En dagskryssning till Åland med Silja erbjuder god mat, shopping och underhållning ombord.

Annons ▼

Ålandskryssning - upplev mycket på kort tid

En kryssning till Åland är ett fantastiskt sätt att njuta av avkoppling och samtidigt ta del av den vackra utsikten över havet och skärgården. Oavsett vilket rederi du väljer – Eckerölinjen, Silja Line eller Viking Line – kommer du att kunna uppleva en trevlig resa till Åland. Varje rederi har sitt eget koncept som riktar sig till olika typer av målgrupper, men alla tre erbjuder en härlig atmosfär av avkoppling och en imponerande syn av det vidsträckta havet.

Att åka kryssning till Åland är en av de mest klassiska svenska ”minisemestrarna” man kan åka på. En kryssning som inte tar många semesterdagar i anspråk men som ändå kan erbjuda  dig en riktig upplevelse ute på Östersjön. För dig som aldrig haft nöjet att åka med ombord på en Ålandsfärja, tänk dig känslan av att rymma för en dag.

Du får en unik chans att rymma från det vanliga stressiga livet med krav och bekymmer. Tänk dig att mitt i ditt vardagliga liv få spendera ett helt dygn i gott sällskap.

Det kan lika väl vara de bästa vännerna, din partner, familjen eller arbets-kamraterna. Skämma bort er med utsökt mat serverat med klass och lyx.

Prata strunt över en drink medans ni kollar ut på en solnedgång över havet, en av världens finaste utsikter. Njuta av en massage på relax-avdelningen eller stå och hoppa på ett dansgolv, eller varför inte båda två? Du bestämmer vad du är sugen på just där, just då. Det är inte svårt att förstå att Ålandsfärjorna har gått och blivit en svensk klassiker.

På en vanlig Ålandskryssning har du flera alternativ på vad du vill göra, äta och dricka men också hur du vill bo. Hytterna finns att få i olika prisklasser med med olika standarder, det finns allt från enklare hytter till lyxsviter med bekvämligheter av olika slag.

För dig som bor på västkusten är kanske en resa till Frederikshavn ett  bra alternativ till en ålandskryssning.

Kryssning till Åland

Åland består av över 6.700 olika namngivna öar och har en mycket gammal historia trots dess lilla befolkning. Tack vare en väldigt bra position har de levt på sjöhandel och sjöfart i hundratals år.

Ögruppen är en del av Finland men har ändå Svenska som språk. Åland har varit svenskt en gång i historien men förlorades i ett fredsavtal på grund av deras unika läge.

Detta gör öarna unika då man ser spår av Sverige, Finland och faktiskt även Ryssland i deras byggnader och kultur.

Du kan alltid få tips om vad du kan göra med din tid i Åland vid informationsdisken på de olika fartygen.

Det är inte ovanligt med speciella rabatter och erbjudanden från rederierna på deras stora sjöfartsmuseum eller någon annan av Ålands sevärdheter.

Tax-free shopping på ålandsbåten

Tax free-shoppingen på Ålandsfärjorna är den närmaste på havet man kan nå som svensk. Detta tack vare ett unikt avtal Åland har med EU för att de ska fortsätta få leva av handeln på Östersjön. I taxfree-butikerna på ålandsbåtarna hittar du parfymer, godis , drycker och mycket mer till riktigt bra priser.

Shopping på ålandskryssningen

Tax-free shopping på båtarna till Åland är en populär och lockande möjlighet till skattefria inköp till förmånliga priser.

Weekendkryssning Åland

En weekendkryssning till Åland är ett snabbt sätt att komma bort från vardagens rutiner.

Julbord på Ålandsbåten

Julen är ju för många den goda matens högtid så är det även ombord på båtarna till Åland.

ANNONSER ▼
© 2017-2024 MARTIN IVARSON
Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

Reservation för eventuella felskrivningar,
ändrade uppgifter och prisändringar.​
blogglis<center>ta.se