Kryssa med Birka till Åland

Birka Östersjöns modernaste kryssningsfartyg kryssar mellan Stockholm och Mariehamn. Birka avgår från Stadsgårdskajen varje dag kl 17:00 och är tillbaka 14:00 dagen efter.

birka-logga
Birka till Åland
Foto: Bengt Nyman CC BY 2.0

Kryssa med Birka till Åland

Birka är ett kryssningsfartyg och ingen färja. Birka är byggd för människor eftersom det inte finns något bildäck. Detta gör att det finns gott om plats för nöje, avkoppling, god mat och annat skoj.

Alla hytter ligger ovan vattenlinjen och innehåller alla bekvämligheter. För riktigt kräsna gäster finns ett flertal lyxhytter och sviter bla en svit i två våningar.

Ombord finns Paradise Beach ett 1500 kvadratmeter stort inglasat fartygsdäck med pool, jacuzzis, barer, sköna solstolar, palmer, grill, scen och stort dansgolv. Tre stycken konstgjorda ”solar”, som ger ”riktigt” solljus men med 90 % mindre av UV-strålning. När vädret tillåter så öppnas soltaket. Men oavsett väder kan du naturligtvis sola och bada hela året.

All mat som serveras ombord på Birka är tillagad med kunskap, kärlek och omsorg av duktiga kockar. Välj mellan buffé, á la carte eller något gott från Bistron. Skulle du vilja ha något lättare att äta eller om du bara är sugen på fika passar Caféet bra.

Ombord på Birka finns alltid disco, dansband, karaoke samt pianist. Dansbandet bjuder upp till dans på utresan, och i början av veckan har du chansen att vinna upp till 50 000:- om du är med och spelar bingo.

Torsdag-lördag spelar partybandet klassiska partyhits, och fredag-lördag är det schlagerdisco och 80-talsshow som gäller.

Kryssa med Birka till Åland och gör fina fynd i taxfreebutiken. Ett stort urval godis, parfym, kosmetik, drycker, leksaker, och accessoarer för både män och kvinnor. Du hittar alltid specialerbjudanden på utvalda produkter där du kan spara ytterligare.

Länktips: Boka färja

Lunchresturanger i Alingsås

© 2017-2023 Martin Ivarson