Foto: Bengt Nyman, CC BY 2.0

Dagskryssning från Stockholm med Viking Line

Åk på en dagskryssning till Mariehamn med Viking Line! Njut av skärgården, den goda maten och den speciella känslan av att vara till havs.

Varför inte göra en dagsutflykt till Åland med Viking Line? Sträckan från Stockholm till Mariehamn på Åland avgår några gånger per dag och tar du färjan vid 07:45 är du framme i Mariehamn vid två-tiden. Sedan kan du enkelt hinna med nästa färja tillbaka till Stockholm och vara hemma igen vid sju-tiden.


Foton: Viking Line

Priset för denna resa tur och retur kan vara så lite som 75 kronor per person. Du kan även tjäna in stora pengar på att handla alkohol taxfree under resan. Åland är med i EU men har fått speciella regler som gör det möjligt för taxfree försäljning på resor till och från Åland.

Sträckan trafikeras av fartyget M/S Viking Grace på ditvägen och av M/S Amorella på hemvägen. Båda fartygen är moderna, Viking Grace sjösattes så sent som 2012. Amorella togs i bruk på slutet av 80-talet, men har genomgått renoveringar sedan dess. Båda fartygen har plats för cirka 2500 passagerare och cirka 500 personbilar.
De stora fördelarna med en dagsutflykt är att det är smidigt och billigt. Du behöver inte tänka på att skaffa dig en sovplats och du kan även ta med dig egen mat för att vara extra ekonomisk.

Annonser: